Συνταγές

Γιατί να επιλέξω έτοιμο μίγμα για την παρασκευή κρέπας;

Τα πλεονεκτήματα για να επιλέξουμε ένα έτοιμο μίγμα κρέπας στο κατάστημα μας είναι πολύ περισσότερα από όσα νομίζουμε τόσο σε γεύση και ποιότητα όσο σε οικονομία και χρόνο.

Ας δούμε τους λόγους αναλυτικα:

– Σταθερή ποιότητα & γεύση

Όταν φτιάχνουμε μόνοι μας χυλό κρέπας πρέπει να:

  • συγκεντρώσουμε όλα τα απαραίτητα υλικά
  • να βεβαιωθούμε ότι είναι φρέσκα (το γάλα δεν έχει ξινίσει, τα αυγά δεν είναι μπαγιάτικα, το αλεύρι δεν έχει αναπτύξει μικροοργανισμούς, το βούτυρο δεν έχει αρπάξει κτλ.)
  • να εξασφαλίσουμε ότι κάθε υλικό είναι στη σωστή θερμοκρασία
  • ότι κάθε υλικό ρίχνεται στον κάδο του μίξερ με την σωστή σειρά
  • ότι κάθε υλικό είναι στην ακριβή του ποσότητα
  • οτι κάθε φορά τα υλικά ανακατεύονται στον ίδιο χρόνο
  • ότι το μίγμα μας ανάλογα τα υλικά και τις αναλογίες τους ξεκουράζεται τον χρόνο που χρειάζεται πριν από τη χρήση

Όλα αυτά πρέπει να γίνονται κάθε φορά που φτιάχνουμε χυλό αν θέλουμε να σερβίρουμε κρέπα και όχι απλά ένα ζυμάρι. Όπως αντιλαμβανόμαστε δεν είναι η πιο απλή διαδικασια αν θέλουμε να γίνει σωστά κάτι που καθιστά το χυλό μας χρονοβόρο και κοστοβόρο ενώ λόγο της σύνθετης παρασκευής είναι πολύ εύκολο να γίνουν λάθη.

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καταναλωτές είναι τα εξής:

  • πολύ δυνατή γεύση και μυρωδιά αυγού (κάτι για το οποίο δεν ευθύνονται πάντα τα αυγά)
  • αίσθηση ωμού αλευριού παρόλο που η κρέπα εχει ψηθεί κανονικά
  • τελείως επίπεδη-αδιάφορη γεύση
  • πολύ έντονη αίσθηση αλμυρού ή καυτερού (ακόμα και σε κρέπες που δεν περιέχουν καθόλου αλάτι ή πιπέρι! ή σε κρέπες με γλυκιά γέμιση!)
  • δυσάρεστη ελαστικότητα στο φύλλο.

Ένας δυσαρεστημένος πελάτης που θα φάει κρέπα από χυλό στον οποίο κάτι δεν πήγε καλά πολύ δύσκολα θα ξαναεπισκεφτεί το κατάστημα.

Στο έτοιμο μίγμα είναι πάντα εγγυημένη η ποιότητα των υλικών, απλά προσθέστε νερό και ανακατεύετε . Έχετε πάντα την ίδια γεύση, το ίδιο ψήσιμο, την ίδια υφή γεγονός το οποίο θα ευχαριστεί τους πελάτες σας κάθε φορά.

– Οικονομία

Το να φτιάξουμε χυλό κρέπας ,πόσο μάλλον να τον φτιάξουμε σωστά, απαιτεί πολύ χρόνο και ο χρόνος σε όλες τις δουλειές κοστίζει. Επίσης χρειάζεται μια σχετική γνώση και εμπειρία ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο παράγοντας του λάθους.

Τα καλά υλικά (που πρέπει να χρησιμοποιούνται σε μια κρέπα) κοστίζουν και ανάλογα την χρήση τους (αν δεν γίνεται σωστή διαχείριση υλικών – κάτι που συμβαίνει κατα κόρον στα μαγαζιά εστίασης) το κόστος μπορεί να ανεβαίνει μέχρι και 60% από τον αρχικό προϋπολογισμό.

Το έτοιμο μίγμα φτιάχνεται από ποιοτικά, ελεγμένα και εγγυημένα συστατικά.

Έχει πάντα την ίδια σταθερή απόδοση και το ίδιο ποιοτικό αποτέλεσμα ενώ η παρασκευή του είναι ότι πιο απλό και μπορεί να πραγματοποιηθεί από οποιονδήποτε υπάλληλο.

– Ευελιξία

Όταν φτιάχνουμε χυλό κρέπας μόνοι μας μόλις ανακατέψουμε όλα τα υλικά ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση που σημαίνει ότι ο χυλός μας έχει πολύ περιορισμένο χρόνο ζωής και κάθε ώρα που περνάει επηρεάζει και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του τελικού προϊόντος (υφή, γεύση, εμφάνιση, οσμή, χρόνος ψησίματος κτλ.). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ετοιμάζουμε μεγάλες ποσότητες χυλού (Τα διάφορα μίγματα που φτιάχνουμε μόνοι μας έχουν διάρκεια ζωής λίγες ώρες, από εκεί και πέρα μπορεί να γίνουν μέχρι και επικίνδυνα)  και σε περίπτωση που μας τελειώσει ο χυλός πρέπει να καθυστερήσουμε σημαντικα την παραγωγή για να φτιάξουμε καινούργιο (με αμφίβολα αποτελέσματα γιατί αποδεδειγμένα τα περισσότερα λάθη σε παρασκευές γίνονται σε περιόδους πίεσης) κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οικονομική επιβάρυνση, δυσαρέσκεια από τους πελάτες για την αναμονή και ενδεχόμενη απογοήτευση όταν θα πάρουν στα χέρια τους ένα προϊόν κατώτερης ποιότητας.

Το έτοιμο μίγμα φτιάχνεται σε λιγότερο από 2 λεπτά και έχει διάρκεια 3 μέρες με σταθερά οργανοληπτικά στοιχεία και ποιότητα.

– Ποικιλία

Τα έτοιμα μίγματα κρέπας διατίθενται σε διάφορους τύπους: κανονικό, ολικής άλεσης, vegan, και πολλούς ακόμα τύπους για να καλύψουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη διασφαλίζοντας σταθερή ποιότητα και οικονομία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.